четвъртък, 13 декември 2012 г.

Пиле с подлучен доматен сос







2 пилешки гърди или 2 по-големи пилешки бутчета
1 глава кромид лук
500 мл домати (настъргани или от консерва)
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
300 мл пилешки бульон
4-5 скилидки чесън
магданоз
сол
3-4 с.л. олио



   Месото се нарязва на по-малки парчета (ако са бутчета, се разрязват на две), които се запържват в олиото до побеляване. Добавя се нарязаният на ситно кромид лук, когато той поомекне, се поръсва с брашното, разбърква се, поръсва се и червеният пипер, разбърква се, сипват се доматите, а като кипнат - горещият пилешки бульон. Ястието ври на слаб огън до готовност на месото. Накрая се прибавят пресованият или счукан чесън и нарязаният магданоз за 1-2 минути и ястието се маха от котлона. (Ако се използват бутчета - се обезкостяват.)



Няма коментари:

Публикуване на коментар