петък, 21 декември 2012 г.

Портокалова торта парфе







1 пакет ронливи бисквити
80 г краве масло
400 г безсолна извара
1 малка заквасена сметана
100 г захар
1/2 ч.ч. сок от портокал
1 желатин
3-4 портокала



   Бисквитите се натрошават и смесват с разтопеното масло. Сместа се поставя на дъното на откопчаваща се тортена форма и се поставя в хладилника за половин час. Желатинът се сипва в портокаловия сок и като набъбне, се разтваря на водна баня. Изварата се смесва
със сметаната, захарта, 1 портокал, нарязан на парченца, и изстиналия желатин, като се оставят 20 г от него. Всичко се размесва добре и се изсипва във формата върху бисквитения блат. Два портокала се обелват, нарязват се на колелца и се подреждат отгоре. Празните места се заливат с останалия желатин. Поставя се в хладилника за 1 час.



Няма коментари:

Публикуване на коментар