понеделник, 10 декември 2012 г.

Щрудели с праз лук

Едно предложение за постещите.




1 пакет фини кори за баница
5 средни стръка праз (бялата част)
1 домат
100 г орехи
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. чубрица
5 с.л. олио
сол
черен пипер

    Празът се нарязва на парчета и се задушава в 3 с.л. олио 15-ина минути до омекване. Прибавя се настърганият домат и се овкусява с черния, червения пипер, чубрицата и сол. Оставя се леко да изстине. Две по две се мажат корите с останалото олио. На две места се нареждат по 8 кори. Половината смес се разстила върху едните кори, останалата част - върху другите. Навиват се 2 рула, надупчват се леко с вилица и се намазват отгоре с малко олио. Пекат се на 190 градуса 25-30 минути.




Няма коментари:

Публикуване на коментар