четвъртък, 13 декември 2012 г.

Лучена селска чорба




4 големи глави лук
2 с.л. олио
50 г масло
3 равни с.л. брашно
1 кубче зеленчуков бульон
сол
черен пипер
1 1/2 л гореща вода
сирене за сервирането


       Лукът, нарязан на полумесеци, се задушава на бавен огън в олиото и маслото 15-ина минути. Натрошава се бульонът, поръсва се с брашното, разбърква се и се сипва горещата вода. Чорбата се посолява на вкус, прибавя се черният пипер и ври на слаб огън още 20 минути. Поднася се с натрошено сирене.
   Може да се поднесе и в готови или в приготвени от вас питки, на които се изрязва капаче и се издълбават.



                         

Няма коментари:

Публикуване на коментар