понеделник, 3 декември 2012 г.

Патладжан кебап

  Една рецепта от турската кухня за бързо и много вкусно ястие:




500 г кайма
4 патладжана
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
1/4 ч.л. кимион
сол
1 яйце
олио



  Патладжаните се нарязват на колелца не докрая (за да може после да се сглобят по-лесно), посоляват се, след 20-ина минути се изстискват и изплакват. През това време лукът и чесънът се настъргват и смесват с каймата, яйцето, кимиона и сол, ако каймата не е солена. Всеки патладжан се разрязва докрая на колелцата и на шишчета се нанизва колелце патладжан, върху него топче с кайма и така до края. Пекат се в намазнена тавичка 30-40 минути на 220 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар