сряда, 12 декември 2012 г.

Кошнички с пресен лук

Преди около 2 години ми хрумна тази идея, резултатът беше повече от успешен и оттогава импровизирам разни варианти. Тези кошнички освен за закуска са и чудесно предястие, мезе, че и лека вечеря, поднесени със салата.






12 броя


1 връзка пресен лук (1 глава кромид лук)
3 готови кори за баница
6 яйца
6 с.л. кисело мляко
3 с.л. брашно
250 г сирене
1/2 връзка магданоз
50 г разтопено масло
сол
черен пипер
1 с.л. олио


   Корите за баница се поставят една върху друга и се нарязват на 3 части по дължина и след това на 4 по ширина. Слага се по една част във всяко гнездо на форма за мъфини (намаслени), намазват се с малко масло, отгоре се поставя част от кора, но ъглите да не съвпадат с долната, масло, отгоре - трета, също разминаваща се, и отново - масло.
   Лукът се нарязва на ситно и се задушава за 2-3 минути в малко масло и олио. Яйцата се разбиват, прибавят се киселото мляко, брашното, магданозът, натрошеното сирене, черният пипер и малко сол, защото сиренето е солено, и поизстиналият лук. Разбърква се и от сместа  с черпак се сипва в кошничките от кори. Пекат се 15-ина минути на 180 градуса, докато сместа се втвърди. От пера от пресния лук се правят дръжки.
   


Няма коментари:

Публикуване на коментар