събота, 15 декември 2012 г.

Картофена тарта със спанак







5-6 картофа
300 г спанак
300 г сирене
2 глави кромид лук
сол
магданоз
6 яйца
1/2 ч.ч. кисело мляко
5 скилидки чесън


   Картофите се сваряват и намачкват с малко сол, прибавя се едната глава лук - настърган, 1 яйце, 150 г натрошено сирене, разбърква се и се разстила в тава, покрита с хартия, отстрани се прави борд. Спанакът се сотира за 2-3 минути във вряща вода, прецежда се и в купа се смесва с 3 яйца,  киселото мляко,  150 г сирене, другата глава настърган лук, настъргания чесън. Сместа се изсипва в картофената форма. Две яйца се сваряват, обелват и разполовяват, поставят се върху спанака, като леко се притискат. Пече се до порозовяване. Може да се поднесе с млечно-чеснов сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар