четвъртък, 18 юли 2013 г.

Компоти без изваряване




Дойде времето на плодовете и ви предлагам тази суперрецепта. От няколко години (откакто я научих) правя компоти по този начин.
Можете да правите и по 1, и по колкото си искате буркана, без да се натоварвате особено.
 Слагате в буркан плодове, колкото си слагате обичайно. Допълвате го с вода, изсипвате тази вода в съд на котлона, а вътре слагате захар, колкото слагате (аз слагам 5 равни лъжици). Щом кипне, връщате в буркана, затваряте с капачка (стояла в гореща вода), обръщате буркана с капачката надолу и така трябва да стои 12 ч.
 Плодовете обаче трябва да са от по-меките- ягоди, малини, вишни, череши, кайсии, касис. От дюли, твърди круши и праскови не стават.






Няма коментари:

Публикуване на коментар