сряда, 5 декември 2012 г.

Риба бордолез (от района на Бордо, Франция)

Едно предложение с риба за Никулден за необичащите шаран.


600 г филе от риба
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
100 г пушен бекон или шунка
2 с.л. олио
60 г краве масло
4 с.л. галета
6 с.л. бяло вино
няколко стръка магданоз
сол на вкус



   Обелените и настъргани лук и чесън се задушават с олиото и маслото до омекване 2-3 минути. Добавят се галетата, разбърква се, сипва се бялото вино, бърка се една минута. Ако сосът се сгъсти много, се добавя още малко вино или вода, слага се нарязаният магданоз и се посолява.
   В намазнена тавичка се поставят посолените филета риба, които се покриват отгоре със соса. Пушеният бекон или шунката се нарязва на парченца и се поставя върху соса. Рибата се пече 25 минути на 200 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар