събота, 22 декември 2012 г.

Руладини от свинско месо






800 г св. месо (филе или плешка)
50 г масло
50 г олио
2 моркова
1/2 глава целина
2 глави кромид лук
2 сварени яйца
сол
черен пипер
50 мл вино
2 ч.л. горчица

Месото се нарязва на 8 парчета. Начукват се, овкусяват се със сол и черен пипер на вкус, всяко се намазва с горчица. Нарязаните моркови, лук и целина се задушават в олиото и маслото. След 5 минути се прибавят сварените яйца, нарязани на кубчета. Върху всяко парче месо се поставя от плънката. Навиват се на руло. Рулцата се поставят в намазнена тавичка с малко вода и се покриват с фолио. Пекат се 1 час. Малко преди да се извадят, се сипва виното.

Няма коментари:

Публикуване на коментар