петък, 30 ноември 2012 г.

Кренвирши с подлучен доматен сос





500 г кренвирши
2-3 с.л. олио
1 ч.ч. доматен сок
1 глава кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
1 ч.л. брашно
3 скилидки чесън
сол



В сгорещеното олио се запържва нарязаният на ситно лук. Прибавят се нарязаните на кръгчета кренвирши, леко се запържват и поръсват с червения пипер, налива се доматеният сок, посолява се, прибавя се дафиновият лист и се оставя на тих огън, докато започне да къкри. Налива се размитото с малко вода брашно и счуканият чесън. След 5 мин. ястието се сваля от огъня.
            

2 коментара:

  1. Страхотни рецепти имате в блога си. Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Предизвикахте в мен по-голям ентусиазъм!

    ОтговорИзтриване