петък, 9 ноември 2012 г.

Икономични шницели

Тези шницели са моя импровизация на една рецепта за еврейски шницели, които бяха със съвсем друго количество на продуктите. Увеличавах количеството на някои продукти, намалявах  на други и след няколко експеримента се получи тази рецепта, за която получих много благодарности, след като я споделих в готварския форум на "БГ мама".  




500 г кайма
2 глави кромид лук (настърган)
3 яйца
2 к.ч. брашно
1 ч.ч. бира
черен пипер
сол

 Всичките продукти се разбъркват и сместа се оставя да престои 15-ина минути. В тиган със сгорещено олио с черпак се изсипват шницелите и се пържат от двете страни до готовност.

1 коментар:

  1. Чудни са, Вале! Лично изпробвани и доказано вкусни!
    И много хубава картинка си сложила на главната на блога :))
    Страааашно ми хареса, но за съжаление е факт и у нас.
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване