четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Бърз лучник с готово тесто









1 кг готово тесто
500 г кромид лук
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. джоджен
3-4 с.л. олио


    Лукът се нарязва (на филийки или на кубчета) и се задушава в олиото плюс 1-2 с.л. вода до омекване за 10 минути. Овкусява се със солта, чубрицата и джоджена. Тестото се разделя на една по-голяма и една по-малка топка. На набрашнена повърхност се разточва  първо по-голямата топка на кръг по-голям от размерите на тавичката, в която ще се пече. Тавата се покрива с пекарска хартия или се намазнява и леко набрашнява. Поставя се първият кръг (краищата му трябва леко да висят от нея). Вътре се изсипва лученият пълнеж. Втората топка се разточва на по-малък кръг, който се поставя отгоре. Висящите краища на долната кора се завиват навътре. Лучникът се намазва с малко олио и се пече на 200 градуса 20 минути. Като се извади от фурната, се поръсва с вода и се покрива с кърпа за 10-ина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар