събота, 17 ноември 2012 г.

Тригуни с бутертесто






400 г бутертесто
4 с.л. смлени орехови ядки
4 с.л. галета
2 с.л. разтопено масло
1/4 ч.л. канела
за сиропа:
1 1/2 ч.ч. вода
1 1/2 ч.ч. захар

      Бутертестото се поразточва с точилка, разрязва се на 12 квадрата и във всеки се поставя по 1 ч.л. от сместа от орехите, галетата, маслото и канелата. Прегъват се по диагонал, нареждат се в намаслена тавичка и се пекат на 180 градуса 15 минути. Водата и захарта се поставят в съд на котлона и врят 10-15 минути. Изстиналите тригуни се заливат с горещия сироп.

Няма коментари:

Публикуване на коментар