четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Бърза какаова торта





За блата:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. какао
1 ч.л. сода
2 ч.ч. брашно

За сиропа:
1 к.ч. захар
2 ч.ч. вода

За крема:
1 пакетче масло (125 г)
5-6 с.л. захар
2 с.л. какао
3 с.л. вода

100 г сладко по избор

В купа се разбиват яйцата със захарта, добавят се разтворената сода в киселото мляко, олиото, какаото и пресятото брашно. Разбърква се. Сместа се изсипва в покрита с пекарска хартия или намазнена форма за торта с падащи стени и се пече на 180 градуса 25-30 минути. Изважда се, изстива във формата, после се изважда и поставя върху решетка. Разрязва се на 2 блата. Приготвя се сироп от водата и захарта, който ври 15-ина минути. Продуктите за крема се разбиват за няколко минути на слаб огън.  В походяща чиния се поставя долният блат, сиропира се с половината течност, намазва се със сладкото и част от крема. Отгоре се поставя вторият блат, сиропира се и тортата се покрива отгоре и отстрани с крема. Украсява се по избор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар