четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Меденки-2

Това е поредната рецепта за меденки, която пробвам, и резултатът е перфектен - топящи се в устата медени топчета.




1 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
3 с.л. мед
3 яйца
1 пакетче канела
1 ванилия
1 с.л. сода, погасена в оцет
1 шипка сол
4 и 1/2 ч.ч. брашно



1 мармалад от праскови (ябълки, шипки, круши или дюли)
кокосови стърготини или смлени орехи


   От посочените продукти без мармалада и кокосовите стърготини се замесва средно меко тесто и се оформят топчета колкото топчета за игра (получават се 50 топчета от една доза). Нареждат се на разстояние едно от друго, в намазнени или покрити с пекарска хартия тави, леко се приплескват отгоре и се пекат  на 200 градуса фурна 5 минути. Като изстинат, се слепват две по две с мармалада, като леко се притискат да излезе. След това странично се овалват в смлените орехи или кокосовите стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар