събота, 24 ноември 2012 г.

Тутманик с готово тесто






1 кг готово тесто
3 яйца
300 г сирене
1 пакетче масло (125 г)
50 мл олио

    Яйцата се разбиват, прибавят се натрошеното сирене, разтопеното поизстинало масло и олиото. Тестото се разделя на 5 топки, като едната е малко по-голяма от останалите. По-голямата топка се разточва с точилка на кора с 2-3 см по-широка от дъното на намаслена и набрашнена тавичка и се поставя в нея. Поръсва се с 1/4 от сместа. Следва кора - вече с размерите на тавичката, смес, кора, смес, кора, смес, кора и се завиват навътре краищата на първата кора. Намазва се с олио отгоре и се пече на 200 градуса 20-ина минути. Изважда се от фурната, поръсва се с вода и се покрива с кърпа за 10-ина минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар