събота, 24 ноември 2012 г.

Баница с праз






1 пакет готови кори
3 яйца
200 г сирене
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1/2  к.ч. олио
3 стръка праз


   Нарязват се трите стръка праз лук на ситно и се задушават с малко олио до омекване. Разбъркват се яйцата с киселото мляко, содата, олиото, брашното и сирането. Прибавя се изстиналият праз. Във всяка кора се слагат по 1-2 с.л. от сместа, навива се на руло и се поставя в намаслена тавичка. Завиват се и останалати кори (отгоре може да се поръси със сусам). Пече се на 200 градуса 20-25 минути. Наръсва се с малко вода и се покрива с кърпа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар