сряда, 9 януари 2013 г.

Запеканка с картофи и гъби





1 кг картофи
500 г гъби
1 пакeтчe масло - 125 г
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 връзка магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
сол


   Картофите се сваряват, обелват, намачкват с преса, посоляват се и се поръсват с черен пипер. През това време измитите и нарязани гъби се задушават до омекване в маслото и се овкусяват със сол и черен пипер.
   В намазнена тавичка се слагат половината картофи, без да се притискат,  поръсват  се обилно с нарязания магданоз, отгоре се слагат готовите гъби, отново следва пласт картофи. Ястието се залива със смес от яйцата, млякото, щипка сол и черен пипер. Пече се 10-ина минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар