неделя, 6 януари 2013 г.

Плитки от свинско месо





4 свински пържоли
1 ч.ч. вино
½ ч.л. черен пипер
сол
1 ч.ч. вода
олио

Пържолите се начукват и овкусяват със сол и черен пипер. Поставят се в купа и се поливат с виното. Поставят се в хладилник за 2 часа. Изваждат се, отцеждат се и всяка се разрязва на 3 ленти по дължина, но не докрая. Сплитат се на плитки, като в долния край се забожда клечка за зъби, за да не се разпаднат. В сгорещеното олио бързо се запържват плитките двустранно, след което се поставят в намазнена тава, отгоре се поливат с виното, мазнината от пърженето, а помежду им – 1 ч.ч. гореща вода. Покриват се с фолио и се пекат 30 минути на 220 градуса. Маха се фолиото, плитките се обръщат и се допичат още 15 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар