вторник, 8 януари 2013 г.

Виола/клин чорба

След тежките трапези по празниците предлагам рецепта за традиционната от българската кухня клин чорба, характерна за приготвяне по това време на годината заради зелевия сок, който й придава характерния вкус.




750 мл зелев сок
1.5 л вода
3 с.л. ориз
2 стръка праз
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
4 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер


   В тенджера се кипват водата и зелевият сок. Прибавя се оризът. В тиган се задушава в олиото нарязаният праз. Като омекне, се слага брашното, разбърква се, а после - и червеният пипер. Разрежда се с горещата смес от вода и сок, като кипне, се изсипва в тенджерата и се вари до сваряването на ориза. Подправя се с черния пипер.

1 коментар:

  1. Това определено ще се опита. Чувам за първи път, но обожавам зелев сок, така че... Благодаря за рецептата, Валя! :)

    ОтговорИзтриване