четвъртък, 3 януари 2013 г.

Пиле "Селестин"





1 пиле или 700 г пилешко филе
250 г гъби
60 г масло
4 с.л. доматен сок
100 мл бяло вино
1 кубче пилешки бульон
4-5 скилидки чесън
сол
магданоз
черен пипер


   Месото се нарязва на парчета, които се изпържват от всички страни в маслото. Прибавят се почистените и нарязани гъби за 10 минути. Добавят се доматите, натрошеният пилешки бульон, останалите подправки, целите скилидки чесън (обелени) и виното (сол не се слага, защото бульонът е солен|. Долива се гореща вода леко да покрие продуктите и се оставя да ври на тих огън до готовност. Поднася се поръсено с магданоз и счукан чесън.

   На снимката е поднесено с рьости  Рьостите са основна швейцарска гарнитура, както при нас са пържените картофи..

Няма коментари:

Публикуване на коментар