събота, 5 януари 2013 г.

Миникроасани






250 г маргарин
1 ч. ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч. л. сода
150 г настъргано сирене
150 г кашкавал
4 ч. ч. брашно
1 ч. л. сол
1 жълтък
1-2 с.л. сусам

   Маргаринът се разтопява и заедно с останалите продукти се замесва тесто. Оставя се в хладилника за 2 часа. Тестото се разделя на 5 топки. Всяка топка се разточва на кръг, който се разрязва на 16 триъгълника и всеки се завива от широката към по-тънката част. Кроасанчетата се намазват с жълтък, по желание се наръсват със сусам. Пекат се на 200 градуса.



1 коментар:

  1. Точно по тази рецепта ги правя от години, страхотни са! Бързи и много вкусни :)

    ОтговорИзтриване