петък, 25 януари 2013 г.

Яйца върху лучени полумесеци

Една бърза и вкусна бабина гозбица - различна на вкус от бъркани яйца с лук или от яйца на очи.




За 1 порция:

1 глава лук
2 яйца
2-3 щипки босилек
сол
1 с.л. олио
1 с.л. масло
червен пипер


    Лукът се нарязва на полумесеци и се слага в тиган със загретите олио и масло плюс 1-2 с.л. вода, поръсва се със сол на вкус и с босилека. Като поомекне лукът, отгоре се чукват 2 яйца и се намалява котлонът. Готово е, когато яйцата стегнат. Поръсват се с червен пипер.
   Ястието може да се приготви и във фурна, като лукът се запича в тавичка с олиото, маслото и 1-2 с.л. вода до омекване. Тавичката се изважда, отгоре се чукват яйцата и се запичат до стягането им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар