сряда, 22 май 2013 г.

Пълнени питки от бутертесто










                                                  за 6 порции


1 кора бутертесто
150 г сирене
1 кренвирш или 150 г някакъв колбас
6 яйца
кетчуп


    От една кора на бутертестото с помощта на купичка или на чинийка с диаметър 12-13 см се изрязват 4 кръга.  Поставят се в намаслена или покрита с пекарска хартия тава. С помощта на нож се прави вътре с 1,5-2 см по-малък кръг, без да се срязва тестото до края. Вътрешният кръг на питките се надупчва с вилица и върху него се слага от натрошеното сирене и нарязания на парченца колбас. Леко се притиска. Питките се пекат 5-6 минути на 200 градуса, докато бордът се надигне. Тавичката се изважда, с лъжица се притиска вътрешният кръг и отгоре се чуква по 1 яйце. Допичат се за още 5-6 минути. Може да се направят и без яйце, като отгоре се постави 1 с.л. кетчуп.

Повече онагледяване за начина на правене можете да видите тук:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2004646

Няма коментари:

Публикуване на коментар