понеделник, 27 май 2013 г.

Рибни рулца с доматен сок и маслини





4 филета от риба
перата на 1 стрък пресен лук
3 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин


За соса:

1 1/2 ч.ч. доматен сок
2 стръка пресен лук
3 скилидки чесън
1 ч.л. риган
1 ч.ч. вода
сол
2 с.л. зехтин


     Филетата се намазват със зехтина, овкусяват се със сол, черен пипер и се намазват едностранно с пресования или настърган чесън. Навиват се на рула, забождат се с клечки за зъби, връзват се с перата  от пресния лук, поставят се в намазнена тавичка и се пекат за 20 мин. на 180 градуса.
    Докато рибата се пече, в тиган със зехтин се задушават нарязаните лук и чесън. Като омекнат, се прибавят доматеното пюре, водата, риганът, сол на вкус и нарязаните маслини. Сосът се вари до сгъстяването му.
 Рибните рулца се сервират гарнирани със соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар