петък, 10 май 2013 г.

Фритата (дебел омлет) с пресен чесън и лук






1 връзка пресен чесън
1 връзка пресен лук
4 яйца
250 г извара
2 с.л. кисело мляко
50 г топено сирене
50 г кашкавал
2 с.л. масло
1 с.л. нарязан магданоз
сол
черен пипер



   Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се сипват в тиган със сгорещеното масло и малко вода. Задушават се до омекване и се оставят да изстинат. В купа се разбиват яйцата, киселото мляко, изварата, пушеното сирене на парченца и настърганият кашкавал (може и без тях - имах ги в хладилника и ги използвах), магданозът, сол и черен пипер на вкус. Добавят се изстиналите лук и чесън. Сместа се разбърква добре и се изсипва в тиган със сгорещено олио. Заравнява се и не се бърка. След 10 мин. тиганът се поставя във включена на горен реотан фурна и се допича при леко отворена врата още 7-8 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар