понеделник, 6 май 2013 г.

Пържени филийки от стар козунак

След Великден обикновено във всяко домакинство остава козунак. Ето една идея за оползотворяването му.



1/2 стар козунак
2 яйца
1/2 ч.ч. кокосови стърготини/смлени орехи
5-6 с.л. "Пина колада" или друг ликьор, или ром
олио за пърженето



   Поизсъхналият козунак се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Напръскват се с ликьора и се топват в едното яйце, което е разбъркано с кокосовите стърготини/смлените орехи, а после в другото, което е разбито. В сгорещеното олио се пържат филийките до зачервяване. Още топли се овалват или поръсват с кокосови стърготини/орехи. Могат и да се слепят с мед, сладко или мармалад. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар