вторник, 5 март 2013 г.

Пилешко гювеч със сметана







700-800 г пилешко месо
4 глави кромид лук
3 моркова
1 кг картофи
1 малка кофичка заквасена сметана
чубрица
чесън на прах
1 пилешки бульон
черен пипер
олио

Лукът се нарязва на полумесеци, морковите - на колелца и се задушават до омекване в няколко супени лъжици олио. В глинен гювеч или в йенска тенджера се поставят нарязаното на парчета пилешко месо, обелените и нарязани картофи, задушените лук и моркови, натрошава се пилешкият бульон, изсипват се разбърканата заквасена сметана, подправките и 1 ч.ч. вода. Разбърква се, съдът се покрива капак или с фолио и се поставя във фурната. Пече се 50 минути на 220 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар