понеделник, 18 март 2013 г.

Гювечета с наденица, картофи и печени чушки





                                                                   

За 6 гювечета:

500 г наденица
6 картофа
6 печени чушки
200 мл смлени домати
6 яйца
чубрица
сол
3 с.л. олио


   Наденицата се нарязва на колелца и се запържва в олиото. Картофите се обелват, нарязват се на полумесеци и се разпределят в гювечетата, във всяко се слага и по една нарязана на парчета чушка, разпределя се и наденицата, като се изсипва и олиото, в което е пържена. Сипва се и по 1 к.ч. вода и гювечетата се поставят във фурната на 220 градуса. Пекат се 15 минути. Изваждат се и във всяко се прибавя по 2 с.л. домати, малко сол, чубрица, разбъркват се, пекат се още 5 минути, изваждат се, чуква им се по 1 яйце и се допичат до забулването на яйцето. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар