неделя, 31 март 2013 г.

Полезни съвети в кухнята


   Готовото тесто се съхранява много лесно – то може да се съхранява както в хладилника, така и във фризера. В хладилника може да се съхранява не повече от три дни, след това започва да губи еластичността си и не може да бъде използвано.

   Предварително направеното на топка тесто се увива в найлон или прозрачно фолио или се поставя в купа и се покрива с найлон. Когато съхранявате тесто за пица във фризер, трябва да оформите топки, всяка от които да е достатъчна за приготвянето на една пица.

   Всяка топка се увива в найлон. След размразяването на тестото то се използва като най-обикновено прясно тесто. Във фризера то се съхранява около половин година.

   Най-добре е да не съхранявате тестото повече от два-три дни в хладилника. Колкото по-дълго съхранявате тестото, толкова повече губи то от еластичността си и започва да става трошливо. След като извадите тестото от хладилника, добре е да го напръскате с няколко капки вода и да го омесите отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар