понеделник, 25 март 2013 г.

Печени пилешки дробчета с лук

Тази класическа рецепта за приготвяне на дробчета е добре позната на кулинарите, за тях е едно подсещане, а за тези, които сега се изкушават от кулинарията, я публикувам.




1 кг пилешки дробчета
5 глави кромид лук / 3 връзки пресен лук
50 г масло
2 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус

   Дробчетата се почистват, по-едрите се нарязват на 2 парчета и се поставят в тавичка. Към тях се прибавят обеленият и нарязан на полумесеци/парченца лук, черният пипер, сол на вкус и 1 ч.ч. вода. Разбърква се добре, отгоре се поставят парченца масло и се пече на 220 градуса 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар