неделя, 17 март 2013 г.

Чеснови гъби

Тези ароматни гъби са чудесна гарнитура за печени меса, но постещите могат да им се насладят с филийки препечен хляб.




500 г гъби
1 глава чесън
2 с.л. лимонов сок
сол
черен пипер
няколко стръка магданоз
3 с.л. олио/масло


 Гъбите се почистват, нарязват на парченца и се задушават до омекване в мазнината. През това време скилидките чесън се поставят в гореща вода за 5 мин. (за да се обелят по-лесно), обелват се, нарязват се на ситно и се прибавят към гъбите. Бъркат се няколко минути, овкусяват  се със сол, черен пипер и  лимонов сок. При поднасяне се поръсват с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар