събота, 27 септември 2014 г.

Телешки черен дроб с картофи и бекон






700 г черен дроб
4-5 картофа
100 г бекон
1 връзка пресен лук
1/2 връзка магданоз
3 с.л. брашно
2 ч.л. червен пипер
200 мл телешки бульон
2 с.л. заквасена сметана
сол
черен пипер
олио

   Картофите се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Беконът се нарязва на кубчета, запържва се в сух съд и се изважда. В отделената мазнина и малко олио се запържва лукът, изважда се и се смесва с картофите и бекона. Нарязаният на тънки филии дроб се овалва  в
смесеното с червения пипер брашно и се изпържва по 2-3 минути от всяка страна. Изважда се. В тигана се сипва бульонът и се разбърква. След няколко минути се прецежда, добавят се сметаната и магданозът. Дробът се поднася с картофите с бекон и лук и се залива със сметановия сос.



Няма коментари:

Публикуване на коментар