неделя, 28 септември 2014 г.
Полезни съвети в кухнята
Обелване на варени картофи за секунди
Преди да сложите картофите да врят, с помощта на нож направете по една непрекъсната резка по средата на всеки картоф. Няма нужда да се стремите разрезът на обелката да бъде перфектен, важно е само началната и крайната точка да си съвпадат.
Малко преди да ги свалите от котлона, напълнете купа със студена вода и сложете в нея кубчета лед.
Когато картофите са готови с помощта на решетъчна лъжица ги изваждайте от горещата вода и ги слагайте в ледената. Изчакайте така няколко секунди. Вземете охладения картоф и просто дръпнете двата края на обелката му. По този начин с минимални усилия и за нула време ще обелите всички картофи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар