неделя, 28 септември 2014 г.

Полезни съвети в кухнята


                     Обелване на варени картофи за секунди



   Преди да сложите картофите да врят, с помощта на нож  направете по една непрекъсната резка по средата на всеки картоф. Няма нужда да се стремите разрезът на обелката да бъде перфектен, важно е само началната и крайната точка да си съвпадат.

   Малко преди да ги свалите от котлона, напълнете купа със студена вода и сложете в нея кубчета лед.
   
Когато картофите са готови с помощта на решетъчна лъжица ги изваждайте от горещата вода и ги слагайте в ледената. Изчакайте така няколко секунди. Вземете охладения картоф и просто дръпнете двата края на обелката му. По този начин с минимални усилия и за нула време ще обелите всички картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар