сряда, 24 септември 2014 г.

Полезни съвети в кухнята


     Приготвяне и работа с тесто и тестени продукти


         1. За да се получи по леко и пръхкаво тесто, брашното преди замесване се пресява.

         2. Когато се замесва тесто с мас, за да се отстрани миризмата й, се прибавят 1-2 супени лъжици лимонов сок.

         3. Когато се работи с тесто, замесено с мая, ръцете се намазват с разтопено масло или с растително масло, за да не полепва тестото по тях.

         4. Тестото ще втасва по-бързо, ако в него се намушкат няколко тръбести макарона.

         6. Меко тесто се разточва по-лесно, ако се покрие с пергаментова хартия и се изтънява с дебела затоплена точилка или с бутилка, пълна с топла вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар