неделя, 7 септември 2014 г.

Ньоки със сметана и гъби




500 г готови ньоки полуфабрикат
250 г печурки
200 г готварска сметана
3 скилидки чесън
200 г пилешки бульон
 сол 
черен пипер
зехтин

   Ньоките се пускат в тенджера с 2 л вряща подсолена вода и се варят, докато изплуват на повърхността. Изваждат се с решетеста лъжица и се слагат в чиниите за сервиране. В тиган се запържват  в зехтина нарязаният чесън за 30 секунди, прибавят се нарязаните на парчета гъби и се бърка до омекването им. Сипват се сметаната и пилешкия бульон и се овкусява със сол и черен пипер. след 10-ина мин. с този сос се заливат ньоките. Може по желание да се поръсят с настърган пармезан или кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар