сряда, 12 март 2014 г.

Ловчански пирян





1 кг картофи
1 ч.ч. ориз
4-5 домата или 1 ч.ч. доматен сок
1 1/2 глави чесън
2-3 с.л. оцет
1 кубче зеленчуков бульон
1 с.л. нарязан магданоз
сол
олио



   Оризът се запържва заедно с нарязания лук за няколко минути, добавя се магданозът. Половината от картофите, нарязани на филийки, се нареждат в глинен гювеч. Отгоре се изсипва оризът, поставят се доматите на кръгчета или се поръсва с половината от доматения сок, нареждат се и останалите картофи, отгоре - домати или сок, а накрая се изсипва равномерно счуканият чесън, смесен с оцета, добавя се разтвореният в 3 ч.ч. вода бульон и малко сол. Пече се 40 минути на 220 градуса.



Няма коментари:

Публикуване на коментар