неделя, 9 март 2014 г.

Свински котлети със сметанов сос и глазирани ябълки





4 свински котлета
4 средни ябълки
200 мл готварска сметана
1 с.л. брашно
4 с.л. олио
черен пипер
сол

   Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер и в олиото се запържват по няколко минути в тиган от двете страни да се запечатат, а отстрани се поставят нарязаните на полумесеци ябълки. Ябълките се изваждат в чиния, а пържолите заедно със соса се изсипват в тавичка, която се покрива с фолио, и се пекат 1 ч. и 15 мин.  на 200 градуса. Изваждат се, сосът се изсипва в тиган, прибавят се брашното и сметаната и се бърка няколко минути. Пържолите се поднасят се върху соса, покрити с парченца ябълки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар