вторник, 4 март 2014 г.

Бисквитени пастички с шоколад и портокал











1 опаковка бисквити
1/2 л прясно мляко
1 ч.ч. захар
1/2 опаковка крем какао - 50 г
2 с.л. брашно
1-2 портокала
100 г шоколад
1 с.л. масло
3-4 с.л. смлени орехи


 Половината мляко се кипва в тенджера със захарта до разтопяването й, отделят се 5-6 с.л. от него, а останалата част се разбърква със сместа за крем какаото и брашното. Изсипва се на струйка към врящото мляко и се бърка в продължение на 3 минути до сгъстяването на крема. Бисквитите се потопяват в горещото мляко за секунда и се подреждат във формата на правоъгълник. Отгоре се разстила кремът, отново следва ред бисквити, крем, бисквити, крем. Оставя се на студено. През това време шоколадът се разчупва на парченца и се разтопява с  маслото на водна баня. С помощта на четка се намазва върху бисквитената торта и се оставя на хладно да стегне. Портокалите се обелват и нарязват на колелца. Бисквитената торта се разрязва на квадратчета и върху всяко се поставя колелце портокал.

   

2 коментара:

  1. Здравейте, Валя. Пастичките много ми харесват на вид, предполагам и на вкус :-) Може ли да напишете какви са бисквитите и колко грама? Благодаря предварително. Лили

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, Лили. Бисквитите са най-обикновени - може да използвате "Закуска" или каквито обикновени бисквити намерите, не съм се заглеждала в грамажа, използвам 1 опаковка.

    ОтговорИзтриване