четвъртък, 6 март 2014 г.

Риба с праз





4 филета бяла риба
4 с.л. царевично брашно
3 с.л. олио
2 стръка праз, нарязани на едри кръгчета
200 г домати
1 ч. л. риган
100 г маслини
100 мл бяло вино
сол и пипер на вкус


   Брашното се смесва с 1/2 ч.л. сол. Филетата се овалват в брашното и се изпържват леко от двете страни в сгорещената мазнина. Изваждат се. Празът се слага в останалото загрято олио за 3-4 мин. при непрекъснато разбъркване. Слага се на дъното на тавичка и се покрива с рибните филета.  В тигана се сипват доматите, риганът и маслините, разбъркват се 1-2 мин. и се налива виното. Разбърква се, докато се изпари наполовина. Сместа се подрежда върху рибата и всичко се запича 10 - 15 мин. в предварително загрята фурна на 200˚ С.

1 коментар:

  1. това със запичането си е направо класика

    ОтговорИзтриване