вторник, 9 април 2013 г.

Броколи с холандски сос






750 г броколи
1 скилидки чесън
125 г краве масло
3 жълтъка
1-2 ч.л. лимонов сок
3 с.л. бяло вино
2-3 с.л. див лук
2 с.л. копър
1 ч.л. мащерка
2 с.л. магданоз
2 с.л. пресен босилек
сол
чер пипер


Броколите се накъсват на розички, като в основата им се прави кръстовиден разрез. В 2 л подсолена вода се слага счуканата скилидка чесън и малко масло. Врят 8-10 минути. Отцеждат се.
За соса: Маслото се разтопява. В друг съд се разбиват жълтъците, бялото вино и лимоновият сок на водна баня, докато сосът стане светъл и пенест. Постепенно се сипва разтопеното масло, като се бърка. Добавят се зелените подправки, сол и черен пипер и сосът се сервира с броколите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар