неделя, 7 април 2013 г.

Бързи маслени гевречета





3 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
200 г масло (маргарин)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 жълтък
сусам за овалване

   Пресятото брашно се смесва с бакпулвера, солта и захарта. Добавя се размекнатото масло и се бърка с вилица, добавя се киселото мляко и се меси до получаването на меко тесто. Разделя се на 20 части, от които се оформят фитили, които се завиват на гевречета. Поставят се в намазнена и набрашнена тава, намазват се с разбития с 1 с.л. вода жълтък, поръсват се със сусам. Пекат се на 180 градуса 20-25 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар