четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Спанак с ориз, сирене и яйца






500 г спанак
1 ч.ч. ориз
1 глава кромид лук или няколко стръка пресен лук
1 кубче зеленчуков бульон
150 г сирене
4-5 яйца
30 г краве масло
3 с.л. олио
сол
черен пипер
джоджен или копър


   В по-широка тенджера се сипва олиото и в него се бъркат за 2-3 минути нарязаните спанак и лук. Прибавят се натрошеният бульон, оризът, 3 ч.ч. топла вода, черен пипер на вкус. След 15 минути се прибавя натрошеното сирене, а след още 5 минути се чукват отгоре яйцата. Слагат се парченца масло и се поръсва с джоджен или копър по избор. Ври на слаб огън до забулването на яйцата. ( На сол се опитва и евентуално се добавя малко, след като оризът е почти готов, защото бульончето е солено, а и в сиренето има сол.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар