четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Сладкиш с тиква




                                                

2 ч.ч. настъргана тиква
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 яйца
2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.л. канела
пудра захар за поръсване

Яйцата се разбиват, прибавят се олиото, захарта, брашното, тиквата, бакпулверът, орехите и канелата. Сместа се изсипва в намазнена или покрита с пекарска хартия тава и се пече на 200 градуса. Поръсва се с пудра захар.

3 коментара:

  1. Честит Национален празник,Валя!
    Вчера открих блога и сега ще го изчета"от кора до кора".
    Празнично настроение и много усмивки ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много, много ти благодаря, Вили, за чудесните пожелания!

      Изтриване
  2. Снощи го направих десерта. Какво мога да кажа, освен че е разкошен. Единственото ми отклонение от рецептата беше, че орехите не ги смлях, а ги надробих в хаванче. Пак ще направя - тиква имам да оползотворявам :))))

    ОтговорИзтриване