петък, 22 февруари 2013 г.

Спаначен пай с хрупкава коричка









1-2 кори за баница
500 г спанак (лапад)
1 връзка пресен лук
2 яйца
2 ч.л. брашно
200 г сирене
4 домата
50 г сурови белени слънчогледови семки
1/4 ч.л. индийско орехче
сол
1/4 ч.л. черен пипер
олио

   В тенджера се сипват слънчогледовите семки и се бъркат 2-3 минути да се препекат. Изваждат се. В същия съд в 3 с.л. олио се задушава нарязаният лук за 3-4 минути, прибавя се нарязаният спанак и 1/2 к.ч. вода и ври, докато водата се изпари и спанакът омекне. Съдът се маха от котлона да поизстине сместа. В купа се разбиват яйцата, прибавят се брашното, натрошеното сирене, подправките, спанакът, семките и малко сол (зависи колко е солено сиренето). Сместа се разбърква се добре и половината от нея се разстила в намаслена тавичка, отгоре се поръсват доматите, нарязани на кубчета, а върху тях - останалата част от сместа. Корите се разрязват на квадрати със страна 8 см. Намазват се с олио, всеки се намачква леко и се поставя върху пая с намазаната страна отгоре. Пече се на 180 градуса 20-25 минути.









Няма коментари:

Публикуване на коментар