петък, 8 февруари 2013 г.

Пълнен карфиол с кайма

Много добре се съчетават като вкусове карфиолът и каймата, много бързо се приготвя, ефектно е и е много вкусно.








1 глава карфиол
1 глава кромид лук
500 г кайма
3 скилидки чесън
2 яйца
2 филии хляб
4 с.л. прясно мляко
50 г кашкавал
50 г галета
черен пипер
сол
2-3 с.л. олио

В купа се объркват каймата, настърганите лук и чесън, изстисканият хляб, 1 яйце, черен пипер и сол на вкус, 1 с.л. олио. Сместа се оставя да престои 30 минути. Карфиолът се накъсва на розички и се сварява в подсолена вода 10 минути. В намазнена тавичка се оформя каймата на топка, леко се приплесква и отгоре се набождат розичките карфиол една до друга. Пече се на 200 градуса 30 минути. Другото яйце се разбива с млякото, смесват се галетата с настъргания кашкавал. Изважда се от фурната печивото, полива се с яйцето и млякото, наръсва се с галетата и кашкавала и се връща във фурната, докато заливката се зачерви.


Няма коментари:

Публикуване на коментар