неделя, 13 юли 2014 г.

Спаначена торта













4 яйца
2 ч.ч. захар
1 пакетче ванилия
200 г спанак
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
3 кофички заквасена сметана от 200 г
200 г плодове (ягоди, портокали, др.)
 
  Спанакът бланшира в гореща вода за 1-2 мин., отцежда се и се пасира с олиото. В купа се разбиват яйцата, прибавят се последователно захарта, ванилията, спаначеното пюре, брашното, смесено с бакпулвера, и плодовете, нарязани на парченца (няколко се запазват за украса). Пече се на 200 градуса 20-ина минути. Блатът се разрязва на 2 части. От долната част се изронват 1 ч.ч. трохи. Останалият блат се пълни с 1/2 от сместа, отгоре се поставя вторият блат, от него също се ронят трохи. Тортата се намазва отгоре и отстрани със сметановата смес, поръсва се отгоре и отстрани с трохите. Украсява се с останалите ягоди. Поставя се за 12 часа в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар