вторник, 22 юли 2014 г.

Пълнен лук със сурова наденица





6 глави лук
300 г сурова наденица
2 с.л. масло


   Главите лук се обелват, отрязват се малко от едната страна и се поставят в тенджера с вряла подсолена вода. Врят 15 минути на по-слаб огън. Изваждат се, охлаждат се. С помощта на ножче, което се завърта вътре в по-малък кръг, и с помощта на вилица се изважда вътрешността им, която се нарязва на парченца и запържва в маслото за 10-ина минути с 1-2 с.л. вода. В тавичка се разстила запърженият лук, а отгоре се поставят напълнените с наденицата глави лук. Пекат се на 220 градуса 20-25 минути. При поднасяне се поръсват с магданоз. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар