вторник, 11 юни 2013 г.

Полезни съвети в кухнята


  Месото измивайте съвсем набързо, преди да го нарежете. В противен случай във водата ще преминат част от хранителните сокове.


   Ако пържите или печете на скара месо, след измиването го подсушете със суха кърпа. Така ще запази хубавия си цвят.

   Постното месо ще получи по-добър вкус, ако го шпиковате със сланина. Оставете сланината в камерата на хладилника да замръзне, след това я нарежете с остър нож на тънки пръчици. Шпиковането ще направите по-лесно, ако хващате нарязаната сланина с пръсти, потопени в сол. При печене постното месо може да се покрие с тънки филийки сланина (пушени гърди).

    Преди да сложите месото да се пече, дръжте го 5 минути в кипяща вода. Така то няма да се  свие  и става по-вкусно.


   Печеното или задушено месо се реже студено, за да не се рони. Залива се с топъл сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар